29. veebruar. Härra sünnipäev. Singi-kurgi võileivatort.

29. veebruar on siis see tähtis päev, mil mo Härra sai aasta vanemaks ja sel aastal oli tal ikka päriselt-päriselt sünnipäev. Nüüd on ta siis lausa 8-aastane.

Mina pidasin oma leap-year-boy‘d meeles võileivatordiga. Mõtteid, millest võileib kokku laduda, sain  Elinalt, toidutarest ja Pille kokakoolist.

Kasutasin:
Tosta mitmevilja röstsai (18 viilu = 1,… saia)
Salvest kurgisalat (1 purk = 400 g?)
Suitsusink (400 g)
Merevaik murulauguga (1 karp)
Majonees (5 dl)
Hapukoor (3 dl)
Till
Paprika (2 tk)
Küüslauk (2 küünt)
Riivjuust (300 g)
Basiilik
Kirsstomat (7 tk)

Täidiseks mikserdasin kokku Merevaigu juustu, 3 dl majoneesi ja 1 dl hapukoort. Segasin hulka purgitäie kurgisalatit ning peeneks hakitud suitsusingi. Ladusin alusele 6 saiaviilu, sinna peale määrisin 1/3 täidisest, siis jälle 6 saiaviilu jne. Kõige peale puistasin korraliku kihi tükeldatud paprikat ja hakitud tilli. Katsin tordi toidukilega ja jätsin ööpäevaks külmikusse seisma. Enne serveerimist segasin katteks kokku 2 dl majoneesi, 2 dl hapukoort, 2 pressitud küüslauguküünt ning soola-pipart. Valasin segu tordi peale ning hajutasin seda ka külgedele. Kaunistuseks katsin tordi pealt ja külgedelt riivjuustuga. Peale torkasin poolitatud kirsstomatid ja basiilikulehti.

Välja tuli niisugune tordike ja ma julgeks öelda, et maitses täitsa kenasti.

IMG_0544 (2)

 

Lõpetuseks video muusikaliselt rühmituselt Van Halen, mis troonis kogu oma hiilguses tänasel päeval 32 aastat tagasi Billboardi The Hot 100 esikohal.

Leave a comment