25. veebruar. Pasta Farfalle. Mäng liblikatega.

Olen alati mõelnud farfalle‘dest kui lipsupastast ja mingit eriti head suhet mul nendega ei ole olnud. Mingil põhjusel maandus pakk farfalle‘sid siiski mu ostukärus. Nüüd siis lõpuks avastasin, et lipsukesed ei olegi lipsukesed vaid hoopiski liblikad. Ja see oli minu jaoks põhimõtteliselt nagu maailma muutev avastus. 😀 See muudab ju asja hulga lõbusamaks, värvikamaks ning annab kõvasti särtsu juurde. Mis oleks kevadeootusega rohkem sobiv teema kui liblikad!

 

Minu neljapäevaõhtune pastaroog midagi eriti originaalset ei ole, aga seda postitust kirjutades maandusin ühe vägagi värske ja kevad-suvise retsepti otsa, mida ka kindlasti teha plaanin. Nimeks on sel maasika-sidruni-basiiliku pastasalat ja kes soovib, leiab restsepti ingliskeelsena  siitKujutan ette, kui imehästi see võiks sobida sädelevates päikesekiirtes nautimiseks, saatjaks klaas külma kihisevat šampanjat… no näiteks.

Väike vihje ka pildi näol. 😉

 

Et hetkel on õues veel siiski jahe, siis minu farfalle sai seekord soe.

Kasutasin:
Pasta farfalle (250 g)
Meresool (peotäis)
Kanaliha (200 g)
Sibul (1 tk)
Paprika (1/4)
Väikesed tomatid (umbes 10 tk)
Valio Forte Speciale juust (50 g)
Munakollane (2 tk)
Gourmet Garden basiilikupasta
Must pipar
Õli päikesekuivatatud tomatite konservist

Tükeldasin kana, paprika, sibula ja tomatid meelepärase suurusega tükkideks ning praadisin pannil läbi. Maitsestasin soola, pipra ja päikesekuivatatud tomatite konservist pärit õliga. Keetsin pastat peotäie soolaga maitsestatud vees 10 minutit. Segasin väikeses kausis 2 munakollast, riivitud juustu, basiilikupasta ning korraliku kulbitäie kuuma pastakeeduvett. Kurnatud farfalle‘dele lisasin tüki võid ning segasin need kokku praetud kana-aedvilja segu ning muna-juustu seguga. Lasin veidi seista ja valmis ta oligi. Maitses mõnusalt pehme ja hää.

article-0-13EB2674000005DC-481_964x626
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2168654/Life-like-butterfly-kitten-finds-field-blue-winged-beauties.html

 

Leave a comment